Party Balloon: dé partij voor alle soorten ballonnen met inhoud
+31 (0)20 4201272 (Amsterdam)
+31 (0)20 6452654 (Amstelveen)

Veelgestelde vragen

Wat is helium?

Helium (He) is een niet brandbaar en niet giftig edelgas dat onder hoge druk (tussen 100 en 300 Bar) in stalen of aluminium cilinders bewaard wordt! Helium is lichter dan lucht waardoor het stijgt en het een ideaal middel is om ballonnen de lucht in te laten gaan! Helium wordt ook veel gebruikt in ziekenhuizen voor het koelen van scanapparatuur (MRI, Röntgen enz.)

Waar komt helium vandaan?

Helium wordt niet zoals veel mensen denken fabrieksmatig gemaakt, maar wordt gewonnen uit bronnen in de grond! Helium wordt gewonnen door het te scheiden uit gas of waterstof! Door dat het proces zo gecompliceerd is, de vervoerskosten hoog zijn en er een groot te kort is, zijn de prijzen sterk gestegen!

Is helium brandbaar?

Nee helium is niet brandbaar! Sterker nog helium verdrijft zuurstof (een belangrijk onderdeel bij brand) waardoor het zelfs brand dovend is (Helium is geen blusmiddel!)! Helaas heeft helium een slechte naam gekregen doordat er bij sommige festiviteiten een ander wel brandbaar gas werd gebruikt voor de ballonnen, die daarna in de brand vlogen! Bij helium is dit pertinent niet mogelijk!

***HELIUM IS ABSOLUUT NIET BRANDBAAR!***

Kan je helium inhaleren?

Wij raden het ten sterkste af om helium te inhaleren! Wanneer je helium inhaleert is er geen zuurstof meer in de longen (een belangrijk onderdeel om te leven)! Hierdoor bestaat het gevaar op hersenletsel of kan het zelfs de dood tot gevolg hebben!

Hoelang kan je helium in een tank bewaren?

Helium kunt u (mist de tank goed gesloten is) tot een jaar lang bewaren!

Hoelang blijft een heliumballon zweven?

De zweeftijd van een ballon hangt van een aantal factoren: de maat van de ballon, het materiaal van  de ballon, de weersomstandigheden (zon, regen, wind, airco hebben onvermijdelijk invloed op de levensduur van een ballon).

Gemiddelde zweeftijd van een ballon onder normale omstandigheden:

* Dit zijn gemiddelde zweeftijden gemeten in een geslote ruimte op kamertemperatuur, aan deze gegevens kunnen geen rechten ontleend worden.

Bestaat er toch een mogelijk om deze ballonnen langer te laten zweven?

Dit is zeker mogelijk wij brengen dan een speciale coating laag (Hi-float) aan in de ballonnen zodat deze ballonnen 2 tot 3 dagen goed blijven. Uiteraard zijn hier wel extra kosten aan verbonden.

Is het mogelijk om jullie heliumtanks te her vullen?

Onze tanks zijn zo gemaakt dat er alleen helium uit kan, niet er in (dit voor u eigen veiligheid)!

Kunnen kinderen ook ballonnen met helium vullen?

Natuurlijk is het voor kinderen leuk om hun eigen ballonnen te vullen! Maar wij adviseren om ten aller tijden er voor te zorgen dat er een volwassene toezicht houd! Het blijft een gas onder hoge druk! Deze heliumcilinders zijn geen speelgoed!

Kunnen de wegwerpheliumtanks exploderen?

Nee, onze heliumwegwerpcilinders zijn voorzien van een breekschijf! Deze breekschijf zorgt er voor dat er bij overdruk in de cilinder, de helium veilig kan ontsnappen!

Kan ik ook een heliumtank huren?

Jullie kunnen bij ons ook heliumtanks huren. onder het kopje Verhuur.